O elevă olimpică din Constanța a fost admisă la Universitatea Oxford, dar nu are bani pentru taxele şcolare. Termenul limită este 25 iunie 2021 (VIDEO)

O elevă olimpică din Constanța a fost admisă la Universitatea Oxford, dar nu are bani pentru taxele şcolare. Termenul limită este 25 iunie 2021 (VIDEO)
Antonia Florina Pănescu, eleva olimpică din Constanța, admisă la Oxford (FOTO - captură video: Dobrogea TV)
Publicat: 20/06/2021, 17:32
Actualizat: 20/06/2021, 17:41

Pănescu Antonia Florina, elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Ovidius”, din Constanța, a fost acceptată să studiez Biochimie la Oxford University, Magdalen College, pe unul din cele patru locuri disponibile, din octombrie 2021.

Însă, din cauza Brexit-ului), ea fiind cetățean al Uniunii Europene (UE), nu poate beneficia de împrumutul guvernamental, iar taxa școlara nu va mai fi de 9,000 de lire pe an, ci de 37,500 de lire pe an, ultimul fiind în program de masterat.

Astfel, ea estimează, cu tot cu prețul de trai, că va avea de plătit 200,000 de lire pentru cei patru ani de studiu, la sfârșitul cărora va obține diploma „Master of Biochemistry”.

Împreună cu părinţii săi, eleva olimpică a încercat mai multe soluţii de obținere de fonduei, de la apelarea la fundaţii educaţionale, până la împrumutul de la bancă, însă suma de care mai are nevoie este încă mare şi trebuie strânsă până la data de 25 iunie 2021, când este termenul limită de a trimite în Marea Britanie dovada că poate acoperi taxele educaţionale.

Ea a povestit, într-o scrisoare deschisă ce a fost publicată pe blogul printesaurbana.ro, cum a participat la mai multe Olimpiade şi s-a calificat în etapa naţională de 14 ori.

„De-a lungul timpului, am participat la etapele naționale la disciplinele Chimie, Biologie, Fizică, și Astronomie și Astrofizică, calificându-mă în total la 14 naționale. Pentru cea din urmă materie, fiind în afara programei școlare, am participat la Cercul Județean de Astronomie și Astrofizică din Constanța, înființat de 3 colegi de clasa a 12-a, care aveau experiență cu olimpiada și care ne predau din studiul lor individual. În ultimii doi ani, eu însămi am preluat rolul de mentor, împărtășindu-mi cunoștințele acumulate și pasiunea pentru subiect, pe care îl tratez, în prezent, ca pe un hobby”, precizează eleva, în scrisoarea sa.

Mai mult, de anul trecut, Antonia Pănescu le oferă îndrumare colegilor care au nevoie de meditaţii la chimie sau biologie, pe platforma TeachU.ro, totul în mod gratuit.

„Am descoperit că îmi face să plăcere să fiu de partea cealaltă a informației, să fiu eu cea care explică un concept și care are o audiență dornică de cunoaștere. Astfel, din martie 2020 m-am decis să devin tutore pe site-ul TeachU.ro, unde ofer lecții gratuite la biologie și chimie elevilor care se pregătesc pentru examene, de admitere sau bacalaureat, olimpiade, sau vor doar să înțeleagă lecția de la clasă, întrucât poate au fost afectați de pandemie. Faptul că mă clasasem pe locul 4 la Olimpiada Națională de Chimie și pe locul 3 la Olimpiada Națională de Biologie în anul precedent le oferea elevilor certitudinea că în timpul orelor de meditație vor primi informații corecte, concrete, care se testează la examene, printr-o metodă care se dovedise a fi eficientă”, a mai scris aceasta.

  • Cine vrea să o ajute pe Antonia Pănescu, cu donații, are la dispoziţie următoarea variantă: Revolut: RO83 BREL 0005 5046 5137 0100, nume Antonia-Florina Pănescu

VIDEO: Dobrogea TV


CITEȘTE ȘI:


Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Criminalul de 16 ani din Crângași avea porecla "Beleaua" și era în atenția poliției. Ce...
Ea este noua iubită a lui CRBL! Și-a găsit alinarea în brațele unei puștoaice, după...
Mihai Albu, noi detalii ÎNFIORĂTOARE despre lupta cu cancerul de prostată: „A fost o operație...
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
Cum arată ferma pe care Tavi Colen o deține în mijlocul Bucureștiului! Are peste 1000...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Experiment pentru MODIFICAREA climei, oprit ÎN ULTIMA CLIPĂ!
NOILE REGULI pentru cei care au centrale termice de APARTAMENT. Ordinul de la UE a...
Prințul Harry, șocat. Ultima lovitură de la Regele Charles
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Au fost descoperiți primii strămoși ai scorpionilor, ai păianjenilor și ai crabilor potcoavă
×